Bio

Geboren in Novi Sad Servië, waar zijn muzikale reis begon: leren klassieke piano te spelen op de plaatselijke muziekschool “Josip Slavenski“. Even later startte hij met drummen en sloot zich aan bij lokale bands. Rond dezelfde tijd studeerde Igor drums bij een aantal lokale docenten / drummers en speelde veel verschillende soorten muziek en stijlen (van traditionele muziek, folk tot jazz en rock).

In het midden van de jaren ’90 verhuisde hij naar Amsterdam en veroverde ook hier al snel een plek in de lokale scene. Dit resulteerde in vele optredens in Nederland, België, Frankrijk, Oostenrijk, Italië, Duitsland, Kroatië, Slovenië, en een groot aantal cd-releases, radio- en tv-optredens.
Hij studeerde drums aan de jazzafdeling van het Conservatorium van Utrecht en Amsterdam. Tijdens zijn studie begon hij slagwerk les te geven bij plaatselijke muziekscholen en privé. Hij studeerde af zowel bachelor als master.

Tijdens zijn studie volgde hij lessen en masterclasses van David Weiss, Joost Kesselaar, Lucas van Merwijk, John Riley, Gene Jason, Ernesto Simpson, Henry Cole, Steve Smith, Steve Gadd, Ari Hoenig, Joey Baron, Horacio Hernandez, Jim Black, Dre Pallemaerts, Billy Martin, Kiko Freitas, Gerardo Rosales, Hans van Oosterhout, Arno van Nieuwenhuizen, Andre Groen en anderen.

Op dit moment naast het onderwijzen van prive-studenten in zijn eigen studio bij de Melodyline in Amsterdam en op het Muziekpakhuis treedt hij regelmatig op met Branko Galoić & Skakavac Orkestar, Raromski en met diverse bands in uiteenlopende stijlen van pop tot rock en jazz.
Igor werkt als freelance drummer zowel live als in de studio. Hij nam deel aan diverse theaterproducties: “De Heks van de Franscheschool” , “De Luchtwachters“, “Happy Days” en anderen.